Zöldbabos tokány

A zöldbabos tokány jellemzően sertésből készült ízletes, kiadós étel. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Körete lehet rizs, főtt burgonya, tészta vagy nokedli is kinek-kinek egyéni ízlése vagy aktuális hangulata alapján. Mivel nem időigényes a hétköznapi gyors vacsorák sorába is felvehető recept. A zöldbab ráadásul magas vitamin – és ásványianyag tartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Bár nem tartozik a legnépszerűbb zöldségek közé, a zöldbab fűszerezése által igazán izgalmas ízhatások érhetők el, érdemes próbálkozni. Ráadásul a zöldbab számos étel kiváló alapanyaga, mely a fagyasztásnak és a befőzésének köszönhetően egész évben elérhető.

Egyszerű zöldbabos tokány rizzsel – recept

Hozzávalók:

A zöldbabos tokány elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A rizst enyhén sós vízben a leírásnak megfelelően megfőzzük.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk.
  3. Majd a zöldbabot alaposan meg kell mosni, a végeit le kell csipkedni, ha vannak fás részei azt le kell vágni.
  4. A hagymát, fokhagymát meg kell pucolni és össze kell vagdosni apró darabokra vagy az utóbbit fokhagyma nyomón összezúzni.
  5. A paradicsomot és paprikát meg kell mosni és összekockázni.
  6. A szalonnát fel kell csíkozni és kevés olajon vagy zsíron meg kell pirítani a hagymával együtt.
  7. Majd hozzá kell adni a felkockázott paradicsomot, a paprikát és a fokhagymát és a felkockázott sertéshúst is.
  8. Sózzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával is és az egészet alaposan összepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Fedő alatt főzzük kis lángon.
  9. Ha a hús már félig megpuhult, hozzá kell adni a zöldbabot is és ízlés szerint fűszerezni.
  10. Fedővel lefedve puhára főzzük az egészet.
  11. Amíg fő, addig a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük és a kész ragut ezzel habarjuk be.
  12. A főtt rizzsel tálaljuk.  

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vetem%C3%A9nybab

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom