Zöldbabos csirkecomb

A zöldbabos csirkecomb egy nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálétel, mely nem is kalóriadús. Aki a csirkét és zöldbabot szereti, ezt az ételt is kedvelni fogja. Mivel a zöldbab nem tartozik a kedvenc zöldségek sorába, érdemes különböző fűszerezekkel ízesíteni, melyek által különleges ízhatást érhetünk el. A zöldbab fűszerezése bárhogy készítsük is a zöldséget, kihagyhatatlan, ha finom, ízletes ételt szeretnénk tálalni. Mely azoknak is elnyeri a tetszését, akik nem rajonganak ezért az egyébként nagyon egészséges zöldségért.

Egyszerű zöldbabos csirkecomb – recept

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab friss, fagyasztott vagy befőtt
  • 4 egész csirkecomb vagy 8 db alsó/felső
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél – elhagyható
  • olaj
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • rozmaring – ízlés szerint (elhagyható)
  • szerecsendió – ízlés szerint (elhagyható)

A zöldbabos csirke elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A friss zöldbabot alaposan meg kell mosni, a végeit le kell csipkedni, ha vannak fás részei azt le kell vágni. Másfél-két cm-es darabokra össze kell vágni.
  2. Közben a hagymát és a fokhagymát meg kell pucolni és össze kell vagdosni apró darabokra vagy az utóbbit fokhagyma nyomón összezúzni.
  3. Majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát.
  4. Ha már megpuhult tegyük hozzá a zúzott fokhagymából, keverjük pár percig és adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat (ha egész, vágjuk ketté előtte) is.
  5. Az egészet pirítsuk, pároljuk együtt tovább néhány percig.
  6. Majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje és fedővel lefedve főzzük közepes lángon.
  7. Ha már félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a megmosott, összevágott zöldbabot.
  8. A fokhagyma másik felét is adjuk hozzá, keverjük el és adjuk hozzá a babérlevelet, még főzzük egy fél órán keresztül együtt az egészet.
  9. Közben melegítsük elő e sütőt 200 fokra.
  10. Majd vajazzunk ki egy tűzálló tálat vagy tepsit. Szedjük bele a zöldbabos csirkecombokat és fűszerezzük a sóval, borssal, rozmaringgal a szerecsendióval ízlés szerint.
  11. Az előmelegített sütőben süssük készre. Nagyjából 60-70 perc alatt készre sül. (Villával ellenőrizhetjük, hogy puha-e a hús és a zöldség).

Készíthető zöld – és sárgahüvelyű babból egyaránt. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vetem%C3%A9nybab

Vissza a kategória cikkeihez