Tartalomjegyzék
A zöldbabos csirkecomb egy nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálétel, mely nem is kalóriadús. Aki a csirkét és zöldbabot szereti, ezt az ételt is kedvelni fogja. Mivel a zöldbab nem tartozik a kedvenc zöldségek sorába, érdemes különböző fűszerezekkel ízesíteni, melyek által különleges ízhatást érhetünk el. A zöldbab fűszerezése bárhogy készítsük is a zöldséget, kihagyhatatlan, ha finom, ízletes ételt szeretnénk tálalni. Mely azoknak is elnyeri a tetszését, akik nem rajonganak ezért az egyébként nagyon egészséges zöldségért.
Egyszerű zöldbabos csirkecomb – recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab friss, fagyasztott vagy befőtt
- 4 egész csirkecomb vagy 8 db alsó/felső
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél – elhagyható
- olaj
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- rozmaring – ízlés szerint (elhagyható)
- szerecsendió – ízlés szerint (elhagyható)
A zöldbabos csirke elkészítése lépésről – lépésre:
- A friss zöldbabot alaposan meg kell mosni, a végeit le kell csipkedni, ha vannak fás részei azt le kell vágni. Másfél-két cm-es darabokra össze kell vágni.
- Közben a hagymát és a fokhagymát meg kell pucolni és össze kell vagdosni apró darabokra vagy az utóbbit fokhagyma nyomón összezúzni.
- Majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk üvegesre a hagymát.
- Ha már megpuhult tegyük hozzá a zúzott fokhagymából, keverjük pár percig és adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat (ha egész, vágjuk ketté előtte) is.
- Az egészet pirítsuk, pároljuk együtt tovább néhány percig.
- Majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje és fedővel lefedve főzzük közepes lángon.
- Ha már félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a megmosott, összevágott zöldbabot.
- A fokhagyma másik felét is adjuk hozzá, keverjük el és adjuk hozzá a babérlevelet, még főzzük egy fél órán keresztül együtt az egészet.
- Közben melegítsük elő e sütőt 200 fokra.
- Majd vajazzunk ki egy tűzálló tálat vagy tepsit. Szedjük bele a zöldbabos csirkecombokat és fűszerezzük a sóval, borssal, rozmaringgal a szerecsendióval ízlés szerint.
- Az előmelegített sütőben süssük készre. Nagyjából 60-70 perc alatt készre sül. (Villával ellenőrizhetjük, hogy puha-e a hús és a zöldség).
Készíthető zöld – és sárgahüvelyű babból egyaránt. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vetem%C3%A9nybab
Vissza a kategória cikkeihez