Zöldbab köret

Tartalomjegyzék

A zöldbab köret kevésbé népszerű, mint például a burgonya, pedig számos módon elkészíthető. Főleg a gyerekek nem kedvelik, pedig a fűszerezése sokat segít abban, hogy a zöldbab íze érvényesüljön. A fokhagyma az egyik elmaradhatatlan fűszere, mely nemcsak a magyaros konyha egyik alap növénye, de kiváló gyógynövény is. Érdemes a rizs, tészta, krumpli triumvirátusán túl más köretekkel is megpróbálkozni, hiszen számos lehetőség adott.

Ha csak a zöldségeket vesszük számba a sárgarépa, cékla, spenót, spárga, zöldborsó mind elkészíthető köretnek is. Melyek a mindennapi étkezéseinket   változatossá teszik. Ráadásul jótékony hatásaiknak köszönhetően – rendszeres fogyasztásukkal – az egészségünknek is igazán jót tehetünk. Mivel a kalória tartalmuk sem magas diétás ételek remek kiegészítői is lehetnek. A sült répa még a gyerekek nagy kedvence is lehet, hiszen karamellizálódott állapotában édesebbnek hat. A sült cékla bár szintén nagyon egészséges, a cékla megosztó íze miatt nem valószínű, hogy népszerű lesz a gyerekek körében, de érdemes próbálkozni vele.

Zöldbab köret

A zöldbab is számos módon feldolgozható nemcsak főételnek, de köretnek is. A legegyszerűbb módja a zöldbab párolása, mely nem sok időt vesz igénybe. Ráadásul kíméletesebb, mint a főzés, így az értékes vitaminok, ásványi anyagok jobban megmaradnak benne.

A zöldbab grillezve vagy sütőben sütve is remek körete húsételeknek, halaknak, sajtoknak egyaránt. De nagyon népszerűek a zöldbabos raguk, melyek gazdagon zöldségezve, húsozva egytálételként is megállják a helyüket.

Zöldbab receptek

A zöldbab receptek széles kínálata pedig megmutatja, hogy ez a növény már régen nem a szegények eledele. Hiszen számos ízletes leves, főzelék és változatosan elkészíthető rakott ételek sora készíthető belőle. Bár a zöldbab szezonja nem tart sokáig – fagyasztva és befőzve – egész évben elérhető.

Készíthetők ezek az ételek diétásan, húsosan vagy hús nélkül. A zöldbab olyan sokféleképpen variálható és fűszerezhető, hogy szinte megunhatatlan alapanyagot biztosít számunkra egész évben. Bátran kísérletezzünk vele!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vetem%C3%A9nybab

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom