Tartalomjegyzék
A paradicsomos zöldbab egy hús nélküli étel, mely fogyasztható önmagában, de kiváló körete lehet húsételeknek, fasírozottaknak egyaránt. A paradicsom egy nagyon népszerű zöldség, melynek a szezonját nagyon várjuk. A zöldbab kevésbé népszerű, pedig szintén nagyon egészséges zöldség, melynek rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk az egészségünk megőrzéséért. Érdemes e kettő keverékéből is ételeket készíteni, hiszen nagyon változatosak, számos módon variálhatók. Nemcsak szezonban készíthetjük, hiszen a paradicsom és a zöldbab is elrakható télire.
Paradicsomos zöldbab receptje
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab (sárga, vagy zöld, friss, befőtt, vagy fagyasztott)
- 30 dkg paradicsom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj (napraforgó vagy olíva)
- 1 dl paradicsomlé
- 2 dl tejföl
- őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- oregánó – ízlés szerint
- kakukkfű – ízlés szerint
- friss petrezselyemzöld
A paradicsomos zöldbab készítése lépésről – lépésre
- A zöldbabot alaposan meg kell mosni a végeit lecsipkedni és egyenletes 2-3 cm nagyságú darabokra felvagdosni.
- A vöröshagymát is meg kell pucolni a fokhagymával együtt és apró darabokra vágni.
- A paradicsomot mosás után szintén nagyobb darabokra össze kell kockázni. Ha nem szeretjük az összepöndörödött héját az ételben, érdemes előtte forró vízbe tenni pár másodpercre és utána lehúzni a héját.)
- Az olajat egy fazékban felforrósítjuk és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
- Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezzük.
- Majd, ha már a paradicsom kicsit összeesett, hozzáadjuk a darabokra vágott zöldbabot is.
- Mielőtt a zöldbab puhára főne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
- Beleszórjuk az összeaprított petrezselymet és összeforraljuk.
- Már tálalható is.
Hidegen és melegen is fogyasztható, de a legfinomabb friss kenyérrel, bagettel. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Vetem%C3%A9nybab
Vissza a kategória cikkeihez