Kapros zöldbableves

A kapros zöldbableves az egyik legismertebb zöldbabos leves. Bár a zöldbableves számos módon elkészíthető, variálható, gazdagítható. A kapros az egyik legegyszerűbben elkészíthető ezek közül. Igazán nem igényel sok időt és nagyon ízletes, ha megfelelően fűszerezzük. Ráadásul nemcsak szezonban, hanem egész évben készíthető, köszönhetően annak, hogy zöldbab fagyasztva vagy befőttként egész évben elérhető számunkra.

Egyszerű kapros zöldbableves – recept

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg zöldbab friss, fagyasztott vagy befőtt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • fél csokor friss kapor
  • 1 ek ecet – elhagyható
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

Az egyszerű kapros zöldbableves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A friss zöldbabot alaposan meg kell mosni, a végeit le kell csipkedni, ha vannak fás részei azt le kell vágni.
  2. Egyenletes 1,5-2 cm-es darabokra kell vágni őket.
  3. Majd enyhén sós vízben meg kell főzni a zöldbabot.
  4. A vizét ízesíthetjük babérlevéllel is.
  5. Amíg fő a kaprot is megmossuk és összeaprítjuk.
  6. Majd a lisztet és a tejfölt néhány kanál főzőlével csomómentesre keverjük.
  7. Hozzáadjuk az összeaprított kaprot és azzal is elkeverjük.
  8. Ezzel sűrítjük be a levest, ha a zöldbab már puhára főtt.
  9. Ha szükséges adjunk hozzá ecetet.
  10. Ha szükséges fűszerezzük után.
  11. Majd újra forraljuk össze és már tálalható is.

Frissen összeaprított petrezselyem zöldjével és/vagy kaporral díszíthetjük. Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vetem%C3%A9nybab

Címlap kép: Zöldbableves kaporral (forrás: https://www.femcafe.hu/cikkek/recept/kapros-zoldbableves-recept)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom